Ücretsiz Converter MP4 3GP AVI MKV WMV MPG VOB FLV SWF MP3 WMA AAC AMR OGG JPG PNG ICO BMP GIF TIF PCX TGA Dönüştür

Format Factory, dosya formatlarını birbirine çevirmede en kullanışlı yazılım olarak gösterilebilir. Bundaki en büyük faktör kullanıcı ara yüzünün sadeliği iken, yazılımın ücretsiz olarak dağıtılması da ayrıca avantaj sağlamaktadır. Bu yazılım sayesinde sadece video dönüştürme işlemleri değil; bunun yanında resim ve ses dosyalarını da kendi aralarında dönüştürebileceksiniz. Ayrıca video birleştirme işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

Şimdi ara yüzün tanıtımını yapalım. Ara yüzün görünümü aşağıdaki gibi.

arayüz

(1) numaralı kısımda bulunan 4 düğmeden bahsedelim. “Görev” düğmesi ile listedeki dosyaların dönüştürülmesi, durdurulması gibi işlemler yapılırken, yazılımın sistem tepsisinde küçültülmesi ya da kapatılması gibi komutlar da verilebiliyor. Ayrıca yazılım ile ilgili ayarların yapılacağı “Seçenekler” düğmesi de burada bulunuyor. “Görev” düğmesine tıklayınca görünümü aşağıdaki gibi oluyor.

görev

Aşağıda “Seçenek” düğmesine tıklamamızla gelen pencerenin görünümü var.

secenek

Bu pencerede formatını değiştirdiğimiz dosyanın hangi dizine kaydedileceğini ayarlayabiliyoruz. İstersek bunu kaynak dosyanın bulunduğu dizin olarak da ayarlayabiliriz. Formatlama işleminden sonra bilgisayarın veya yazılımın ne yapmasını istediğimizi de buraya belirtebiliyoruz.
Solda bulunan alt yazı sekmesinden ise videolarımıza alt yazı ilave edebiliyoruz. Diğer sekmeler ise daha çok uzman kullanıcılara hitap ettiğinden açıklama yapma gereği duymuyoruz.
Tekrar en başta verilen resimdeki (1) numaralı kısma dönelim. Burada tema ve dil ayarlarının yapıldığı düğmelerin haricinde bir de “Yardım” düğmesi bulunuyor. Buradan yazılım güncelleştirmeleri yapabilir, yardım sayfalarına veya internet sayfasına ulaşabilirsiniz. Sözünü ettiğimiz menü aşağıda bulunuyor.

menu

(2) numaralı kısımda bulunan düğmeler ile listemizdeki dosyaları listemizden çıkarabilir, listemizi boşaltabilir, işlemleri durdurabilir veya başlatabiliriz. Daha önceden bahsetmiş olduğumuz “Seçenekler” ve “Çıktı Dizini”ne ulaşabiliriz. Bu kısmın görünümü de aşağıdaki gibidir.

(3) numaralı kısımda ise, yapacak olduğumuz işleme göre seçim yapıyoruz. Görünümümüzün aşağıdaki gibi olduğunu hatırlayalım.

Mesela bir ses dosyasını mp3’e çevirecek olursak, aşağıdaki pencereye ulaşmamız lazım. Buradaki geniş beyaz alana değiştirmek istediğimiz dosyayı sürüklüyoruz. Ve sağ üst köşede bulunan (resimde pasif olarak görünüyor) “Tamam” düğmesine tıklıyoruz. Bu şekilde dosyamız listeye yani (4) numaralı kısma eklenmiş oluyor. Daha sonra yukarıda da bahsedildiği gibi (2) numaralı kısımda bulunan “Başla/Pause” düğmesine tıklayıp işlemi başlatıyoruz.

Bunların haricinde kalıp dosyalarının, müzik ve film CD/DVD’lerinin de dönüşümünü yapabileceğiniz, 2 ayrı videoyu birleştiren bu yazılım tamamen ücretsiz. Bağış yaparak yazılım geliştiricilerine katkıda bulunmak isterseniz, yazılımın ana sayfasından yapabilirsiniz.
Format Factory’i başlattığınızda hemen yeni güncellemelerin varlığından haberdar ediliyorsunuz. 2.10 sürümünü hakkında internet sayfasında bildirildiğine göre, NOD32’nin yazılımda hakkında uyarı vermesinden çekinilmemesi gerekiyor. Zararlı kod içermediğine dair güvence verdiklerini söylüyorlar.

Yorum yapın

Ücretsiz Converter MP4 3GP AVI MKV WMV MPG VOB FLV SWF MP3 WMA AAC AMR OGG JPG PNG ICO BMP GIF TIF PCX TGA Dönüştür” üzerine 3 yorum