Sizi bilmiyorum ama ben bu günlerde bir çok farklı virüsle karşılaşıyorum. İşin tuhafı bu virüsleri bilindik programlarla (nod 32, symantec, kaspersky..) temizleyemiyorum yada bulamıyorlar. Bir zamanlar baya popüler olan Jambanmu, Alman, Almanahe isimli virüsler şimdi tekrar karşıma çıkıyor. Bu lanet virüsleri temizlemek gerçekten çok zor. Bazı arkadaşlar format attıktan bile temizleyemediklerinden bahsediyordu. O zamanlar Jambanmu, Alman, Almanahe nasıl temizlenir isimli bir yazı yayınlamıştım hala yazı için teşekkürlerini ve minnetlerini sunan arkadaşlar var sağolsunlar…
Bildiğiniz gibi usb bellekler çok ucuzladı ve artık hemen hemen hepimizde bir tane var. Eğer sizde yoksa üzülmeyin pdfdergi.com yakında okuyucularına çeşitli hediyeler dağıtacak ve bunlardan biri de usb bellek olacak. Usb bellekler yoğun olarak kullanılıyor, çok işe yarıyor ama virüslerin yayılmasına da büyük katkıları var.Farklı bir bilgisayara oturduğumuzda antivirüs yazılımı yoksa o bilgisayara tekrar bir antivirüs kurmak, güncellemek gerçekten zaman alıcı. Bu yüzden birazdan bahsedeceğim taşınabilir antivirüs yazılımları çok işimize yarayacak.
Daha çok asya ve Endonezya 🙂 kökenli olan bu antivirüs programları bilindik ücretli yazılımlardan daha mı iyidir dahamı kötüdür, bunu kullandıkça biz ve siz raporlayacaksınız ama benim çok hoşuma gitti. özellikle paralı antivirüslerin yapamadıklarını, temizleyemediklerini halt eden bu yazılımları sizde çok seveceksiniz.
Endonezya’ nın en ünlü taşınabilir antivirüs yazılımlarından biri olan PCMAV, gerçekten çok başarılı. Bilinmeyen virüsleri benzersiz Heuristic algoritmaları kullanarak tarayan PCMav 1.93 sürümü bilindik 2580 virüsü anında temizliyor. (Brontok, Aksika, Aniee, Jambanmu, Windx-Maxtrox ve benzerleri)
2. ANSAV
Ansav, isimli bu antivirüs programı da gerçekten güzel işler başarıyor. XP, Vista, 64 bit ve linux sürümleri de olan ansav, sık sık ta geliştiriliyor.
3. SmadAV
SmadAV 2009 hala beta sürümünde olduğu için, bazı planlanan yeni özellikler, dahili güncelleme ve gerçek zamanlı koruma henüz mevcut değil. 594 adet malware i algılayabiliyor ve bilinmeyen virüs tespiti yöntemleri var.
Bu basit antivirüs şimdilik 1800 e yakın virüs üzerinde etkili. Eura Antivirüs güzel hoş ama arayüz malesef Endonezyaca 🙂 Bilen varsa rahatça kullanır.
ELKAV Antivirus İngilizce arayüze sahip etkileyici görünümlü başka bir ücretsiz antivirüs programı. Şimdilik beta sürümü ama umarım yakında stabil sürüme sahip olacak.
Gucup Antivirus 715 Malware i algılayabiliyor.
Anti-Indovir RX-2 393 Malware i algılayabilen kullanışlı extra özelliklere sahip bir antivirüs
Bunların dışında çok sık güncellenmeyen ama yine de çıkmaza düştüğünüzde size yardımcı olabilecek diğer taşınabilir antivirüs programları.
NAVi – 184 virüsü yok ediyor
http://www.narpes32.com/
ScanLix AntiVirus – 361 virüsü yok ediyor
http://scanlix.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=1
AVIGen Anti Virus 2008 – 330 virüsü yok ediyor
http://www.vb-bego.com/root/products/avigen/index.php
Antv-MD5-Pattern – Tam 8662 virüsle başa çıkabiliyor
http://www.4shared.com/file/55990328/5f96c4e6/Antv-MD5-Pattern.html?s=1
CompactbyteAV – 172 virüs gücünde
http://www.compactbyte.com/cav/index.php
NOT: Yukarıdaki bazı taşınabilir antivirüs programları kullandığınız antivirüs yazılımı tarafından bir tehdit olarak işaretlenmiş olabilir. Bunlar test edilmiş programlar. Ancak kullanımdan dolayı bir korkunuz varsa sizi zorlayacak değilim 🙂
uğur kardeşim tabi ki usb ye kurup çalıştıracaksın onun dışında başka bir yere kurduğunda sen usb ni nasıl korumuş olasın ki değil mi
bence bunlar hiç kullanışlı olmaz….
Yararlı bbir bilgi. Paylaşımınız için teşekkürler. Ancak bu programların kullanımı nasıl oluyor? Yani USB’ye mi kurulup, çalıştırılıyor?
Ben sadece U3 özelliği olan USB’lerde kullanıldığını biliyordum. Açıklarsanız sevinirim.
İyi çalışmalar, kolay gelsin.
Çok yararlı bir konu paylaşmıssınız… Teşekkürler…!