Bir kaç saniyede mükemmel kolajlar (resimden resim) yapın

Bilirsiniz, bir çok web sitesinde yada farklı yerlerde bir sürü resimlerden oluşmuş ancak mükemmel görünümlü fotoğraflar görürüz. Belki bunlara benzer bir kolaj çalışması biz de yapmak isteriz. Ancak elimizdeki kısıtlı programlarla kolaj yapmak neredeyse imkansızdır. Yapsak bile istediğimiz görüntüyü elde etmek gerçekten zordur. Aslında  AutoCollage ile ilgili bir makaleyi daha önceden yayınlamıştık.

Kolaj ifadesine eğer yabancı iseniz hemen kısa bir açıklama yapayım. Örneğin sevdiğinizle beraber çekildiğiniz farklı farklı 10 tane fotoğraf var. Ve siz tüm bu fotoğrafları tek bir karede görmek istiyorsunuz. İşte tüm bu resimlerin bir arada olması bir kolaj dır.

Buradakine benzer bir çalışma yapmak sanırım onlarca dakikamızı alır. Oysa şimdi size tanıtacağım programla kolaj yapmak sadece bir kaç saniye sürüyor. Resimle örnek vermek gerekirse:

kolaj-resim

Shape Collage isimli yazılım minicik boyutu ile (309Kb) öncelikle bizi şaşırtıyor. Shape Collage windows, mac os, linux üzerinde çalışabiliyor. Programı indiriyor ve bir kaç tıkla kuruyoruz. Şimdi sıra geldi fotoğraflarımızdan birer sanat eseri çıkartmaya. Bu olayı pdfdergi.com ayrıcalığı ile adım adım görelim:

1. Öncelikle kolaja dahil edilecek fotoğrafları sürükle bırak yapalım. (Eğer istersek klasör seçimide yapabiliriz)

shape-collage-1

2. Şekildeki Create düğmesine basalım.

shape-collage-2

3. Bitti 🙂 İşte bu kadar basit bu iş.

shape-collage-3

Ancak programın asıl marifeti diğer ayarlarında gizli. Kolajı kare yada dikdörtgen şeklinde yapabileceğiniz gibi ayarları değiştirerek kalp, çember yada bir firmanın logosu şeklinde bile yapabilirsiniz. Biraz karıştırın, çok beğeneceğinizden eminim.

Not: Shape Collage‘ ın çalışması için Java‘ nın sisteminizde kurulu olması gerekiyor.

Yorum yapın

Bir kaç saniyede mükemmel kolajlar (resimden resim) yapın” üzerine 17 yorum

  1. bişey sorabilir miyim yaa biz bu shoplarda yüzü nasıl kesebiliriz ama kare falan değil sadece yüz bilen varmı

  2. birde bunu elde çalıs göze hoş geliyor ama böglesi daha kolay keşke ödewi pc de werseydi nasıl bir nalet ödew anlatamam ew sawastan cıkmıs durumda sanki :S

  3. yha arkadaşlar benim 100 yıl sonra dünyamız konulu kolaj çalışmam var ama kolaj nasıl yapılacak anlamıyorum sadece el işi kağıdıyla olurmu?

  4. Arkadaşlar ben bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum. Lütfen dikkate alınız. Öncelikle Shape Colloge programı gerçekten kafa karıştırıcı. Size başka bir program denemenizi öneriyorum; Picasa 3. Bu program çok basit, ayrıca kesmek için Paint’e falan gerek kalmıyor. Siz sadece programı indirin, hepsi Türkçe anlatıldığı için anlamamanız mümkün değil. Arama motorunuza “Picasa 3 indir.” yazın ve indirin, bilgisayarınızdaki bütün fotoğraflar otomatik olarak programa geçiyor. Sonuç: Mükemmel.

  5. Anlamıyacak ne var, resimleri programın üzerine sürükleyip bırakın. biraz kurcaladıktan sonra gerisi geliyor zaten.

  6. inanmıorum yaaaaaaa süper bişey bu çok begendim emegi geçen herkeze çok tşkrr =) =) =) bu arada aşkımıda çok seviyorum resimlerimz bi harika oldu yaa:):):)

  7. resim kesmeyi soran arkaş sna cvp: kesmek istediğin fotonun sayfasını ac klawyedn PrtScSysRq düğmesine bi kez bas (F tuşların yanında o tuş)snra pain ac o sayfaya kopyala de snra bi kutucuk haline al mause la kesmek istediğin yeri snra kes de yeni paint sayfası aç oraya yapıstr dosyalarına farklı kaydet de olur