Bilişim 500 araştırması için başvurular başladı.

Türkiye Bilişim Sektörü’nün referans niteliğindeki tek araştırması “Bilişim 500”, yenilenen kategorileri ile 9. kez başlıyor. Ölçek büyüklüğü gözetilmeden tüm bilişim şirketlerinin katılımıyla gerçekleşen “Bilişim 500” araştırması için başvurular başladı.

Başvuru için son 25 gün
İnterpromedya tarafından düzenlenen Türkiye Bilişim Sektörü’nün referans niteliğindeki tek araştırması “Bilişim 500” için başvuru süreci başladı. Türkiye bilişim pazarındaki değişim ve gelişmelere ışık tutan, şirketlerin performansını ve sektörün gelişimini derinlemesine yansıtan “Bilişim 500” araştırması için, 5 bin şirkete kayıt formu ulaştırıldı. İnterpromedya’nın hazırladığı özgün bir çalışma olma özelliği taşıyan “Bilişim 500” araştırmasına dahil olabilmek için formların son teslim tarihi ise 18 Nisan 2008.

“Bilişim 500”de yenilik: Değişen sektör dinamikleri
Dünya ve bölgesel bilişim pazarı değerlendirmesini kamu ve özel sektör ile paylaşmak amacıyla hazırlanan “Bilişim 500” araştırması bu yıl Donanım, Yazılım, Hizmet ve Özel Bölüm ana başlıkları altında toplam 46 alt kategoriden oluşuyor. Araştırmada bu yıl e-ticaret kategorisi; B2B ve B2C olarak ayrıldı; doküman arşiv yönetim yazılımı kategorisi eklendi. Bu yılın bir diğer yeniliği ise; ihracat alanının; donanım, yazılım ve hizmet olarak ayrılması oldu.

Kuruluşların resmi belgelere dayalı beyanları ile net satış gelirleri esas alınarak yapılan “Bilişim 500” araştırması, şirketlerin ciro performanslarının yanı sıra dünya, Avrupa ve Türkiye ölçeklerinde bilişim pazarına ilişkin veri ve eğilimleri de yansıtıyor. Araştırma bu özelliği ile, sektörde faaliyet gösteren yerli ve yabancı kurumlar için bir rehber niteliği taşıyor.

“Bilişim 500”: Uluslararası Referans
İnterpromedya Araştırma Grup Müdürü Özlem Unan; “Firmalar “Bilişim 500” ile kendilerini rakipleriyle karşılaştırma olanağı bulurken, rakiplerine ve diğer pazar kategorilerine ait bilgi de edinebiliyor. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı iş ortaklığı çalışmalarında araştırmayı bir referans olarak kullanabiliyorlar. Geçen yıl “Bilişim 500”de cirosu 7.111.194 bin YTL. olan firma ilk sırada, cirosu 469 bin YTL. olan firma ise 500. sırada yer aldı. Bu nedenle cirosu ne olursa olsun “Bilişim 500” sıralamasında yer almanın tüm sektör firmaları açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Firmalar bu araştırmaya katılarak, bilişim pazarına ilişkin veriler için de bilgi paylaşımında bulunmuş olacaklar. Bu da bilişim sektörü için hepimizin görevlerinden biri olmalıdır diye düşünüyoruz” dedi.

Yorum yapın